Försättsbild

Försättsbild

måndag 15 augusti 2011

Afrika behöver din och min hjälp

För att väga upp alla andra av mina inlägg - som i stort sett bara handlar om överkonsumtion, lyx och materiella saker, så vill jag nu ge er alla en uppmaning: Skänk pengar till Afrika!

Östra Afrika, Afrikas horn, är i stort behov av hjälp. De har drabbats av den värsta torkan på många år (60 år) vilket leder till hungersnöd och människor på massflykt.

Vissa tycker att man inte ska skänka för man vet aldrig om pengarna kommer fram. Visst, det kan man inte veta, men om man väljer att inte ge något - vad händer då? Då kommer definitivt ingen hjälp till de drabbade. Röda korset skriver såhär om påståenden som dessa:

Från Röda Korset Kommer hjälpen fram?

I nyhetsinslag har det hävdats att hjälpen inte kommer fram till de människor som drabbats av torkkatastrofen i östra Afrika. Det stämmer inte. Röda Korset har verkat i området i flera decennier och vi har nu trappat upp den ständiga närvaro i länderna för att svara upp mot hungerkatatstrofen. Rödakorsföreningarna i de drabbade länderna får nu stöd av hela den Internationella rödakorsrörelsen som gör allt som står i vår makt för att rädda så många människor som möjligt. Vi finns på plats. Vi delar ut vatten och mat, utsäde och materiel. Vi ger sjukvård och skydd. Men behoven är enorma, och vi behöver din hjälp för att kunna hjälpa fler.


Denna gången är det väldigt lätt! SMS:a 50, 100 eller 200 (beroende på vad du vill ge)  till 72 999 (Radiohjälopen).

Som alltid är det svart och vitt när det gäller att hjälpa eller att inte göra det: Antingen gör du något. Eller så gör du inget alls..


Inga kommentarer: